Digiify
Image default
Health

Duizeligheid: wat moet je er tegen doen?

Duizeligheid: wat moet je er tegen doen?

Eén van de vervelendste gevoelens van alles is het gevoel dat je duizelig bent. Dit noemen we duizeligheid. Dit komt omdat je geen controle lijkt te hebben over alles wat je doet. Verder kan je hoofdpijn krijgen en je misselijk voelen. Duizeligheid kan ontstaan door stressen is daarom erg vervelend. Voordeel is echter dat je duizeligheidsklachten wel makkelijk verminderd kunnen worden als je de factoren die je stress geven weg probeert te halen. Hoe kan het dat je duizelig kan worden van stress? En wat is de beste oplossing als ik hier last van heb? Hieronder staat het uitgelegd.

 

Stress en duizeligheid: Hoe werkt dat dan?

Als je last hebt van duizeligheid, dan heb je last van instabiliteit. Je hebt het gevoel niet goed op je benen te kunnen staan, maar je weet niet wat je beter doet. Je kan het gevoel hebben dat je zwart voor je ogen gaat worden. Vaak komt dit omdat je hersenen te veel prikkels krijgen. Dit kunnen zij niet verwerken en daarom word je duizelig.

 

Als je gestresst bent, krijg je ook vaak te veel informatie binnen. Dit komt omdat je stress ervaart als je alles niet goed op een rij hebt. Daardoor heb je het idee te veel op je bordje te hebben en dit is de informatie toestroom naar je hersenen die er voor zorgt dat je duizelig begint te worden. Vaak is het stress of een korte periode dat je in de war bent waardoor je duizelig wordt. Ook pijn kan duizeligheid veroorzaken.

 

Wat kan ik het beste doen?

Het allerbeste is natuurlijk de stress wegnemen. Echter kan dit niet in het moment dat je duizelig bent geworden. Op dat moment is het kwaad al geschied en moet je handelen naar die situatie. Er zijn een aantal dingen die goed zijn om te doen. Je kan bijvoorbeeld even je hoofd tussen je benen doen, zodat je hersenen voldoende bloed krijgen om te functioneren. Ook moet je even rustig gaan zitten, wat water nemen en rustig bedenken wat er aan de hand is. Heb je misschien ergens pijn of komt het gewoon door te veel dingen aan je hoofd? Probeer de situatie te relativeren en vraag desnoods hulp.