Oefentherapie Mensendieck Amstelveen een echte aanrader

By | september 28, 2017

Met de oefentherapie Mensendieck Amstelveen heb ik geleerd me meer bewust te worden, te zijn én te blijven van mijn eigen lichaam. Ik had vaak last van een stijve nek. En ik geloof met heel mijn hart dat ik echt niet de enige of slechts een van de weinigen ben met deze klacht. Ik had er op een gegeven moment zo genoeg van dat ik bereid was er alles aan te doen om er maar vanaf te komen. Zelf. Oké, in eerste instantie natuurlijk met behulp van Annemieke van Freedom in Motion. Met haar hulp heb ik geleerd hoe ik deze oefentherapie, Mensendieck genaamd, in mijn eigen situatie kan toepassen. Zo blij met het resultaat ben ik nu al! Ik krijg geleerd te begrijpen waar mijn pijn aan mijn nek vandaan komt en waardoor deze ontstaat. Nu ik dit weet, dankzij de oefentherapie Mensendieck, weet ik ook dat ik veel beter met mijn lichaam had moeten omgaan. Zodat ik niet telkens weer last kreeg van mijn nek. Maar ja, beter laat dan nooit zeg ik dan maar. Toch? Ga naar de website www.freedominmotion.nl voor meer informatie over Oefentherapie Mensendieck te Amstelveen.

Oefentherapie Mensendieck Amstelveen is gericht op zelfherstel

Bij de oefentherapie Mensendieck Amstelveen krijg je oefeningen en uitgebreide uitleg tijdens het doen van die oefeningen. Ik heb ook geleerd dat ik mijn houding drastisch moet aanpassen, vooral met zitten. Bijvoorbeeld aan mijn laptop voor mijn werk, of voor mijn ontspanning aan mijn telefoon. Nu ik hierop door Annemieke ben gewezen, merk ik dat ik het na enkele dagen bewust toepassen, nu al eigenlijk automatisch goed doe. Ik kies al uit mezelf voor een goede houding. Waardoor ik merk dat ik op deze manier zelf mijn klachten kan verhelpen en ze uiteindelijk zullen verminderen. Als ik maar goed blijf volhouden. Dus uiteindelijk is het toch echt aan mezelf.

Oefentherapie Mensendieck leert je jezelf kennen

Annemieke van Freedom in Motion heeft me tijdens onze sessies oefentherapie Mensendieck uitgelegd dat wij mensen gemaakt zijn om te bewegen. Dan is het logisch dat lang zitten, je spieren negatief zal beïnvloeden. Het hoofd hangt bij lang zitten naar voren. Waardoor je nek- en schouderspieren constant op spanning blijven staan. Dat is zwaar, maar wordt steeds zwaarder naarmate je lang in deze foute houding blijft zitten. Daarbij was mijn houding ook nog eens niet optimaal doordat ik al jaren last had van een lage rughernia. Waardoor ik me onbewust een wat scheve houding heb aangemeten zodat ik minder pijn voelde aan mijn rug. Tijdens de oefentherapie Mensendieck werd ik ook hierop gewezen. Dus er was behoorlijk wat werk aan de winkel.

En zoals gezegd, ik blijf volhouden, ik merk nu al duidelijk verschil. Wat mij betreft een echte aanrader, oefentherapie Mensendieck. Ik ben nu zoveel wijzer geworden. Een wijsheid die me heel wat pijn bespaart.