Digiify
Image default
Health

Cursus EHBO

Zo leert u helpen met een cursus ehbo

Een cursus ehbo is onmisbaar op de werkvloer maar ook in het dagelijks leven. Weet u wat u moet doen wanneer iemand verdrinkt? Heeft u ervaring met het stelpen van uitwendige bloedingen of met reanimeren na een hartaanval?  Het zijn natuurlijk geen leuke dingen om over na te denken. U hoopt erop nooit in een dergelijke situatie terecht te komen. Toch kan het iedereen gebeuren. Een cursus ehbo biedt kennis en zekerheid bij het helpen van anderen.  Waarom een cursus ehbo?

Ieder mens is wettelijk verplicht om een persoon in nood te helpen. Met een cursus ehbo leert u hoe dat moet. Daarnaast kan het handig zijn op de werkvloer. Soms is het zelfs verplicht. Bijvoorbeeld wanneer dat wordt geconstateerd na een risico-inventarisatie.  Het volgen van een cursus draagt ook bij aan uw zelfverzekerdheid. Het is van belang om te weten hoe het lichaam reageert op letsel en wat u kunt doen om dit zoveel mogelijk te beperken.  Wat leert u tijdens een cursus ehbo?

Met een ehbo cursus kunt u veel betekenen voor een ander. Bijvoorbeeld wanneer iemand verdrinkt of onwel wordt. Tijdens de cursus leert u hoe u om moet gaan met allerhande situaties: van uitwendige bloedingen, brandwonden en vergiftiging tot aan een hartaanval. Ook minder levensbedreigende zaken komen aan bod. Denk hierbij aan een kneuzing of verstuiking.  De cursus ehbo van AREHBO is erkend door Oranje Kruis. De cursus duurt 24 uur, inclusief examen. U kunt de cursus zelfstandig doen of op uw werk. Wel is het aan te raden deze jaarlijks te herhalen, zodat u zich met verse kennis in kan blijven zetten voor uw medemens.