Digiify
Image default
Health

De huid strakker maken zonder facelift

Veel vrouwen ondergaan tegenwoordig een facelift of een halslift wanneer zij hun huid strakker willer maken voor een jongere gelaatsuitdrukking. Echter is dit voor velen nog een flinke drempel. We zien daarom dat een nieuwe techniek van huidvesrtrakking geleidelijk steeds meer wordt ondergaan. Deze behandeling heet de thread lift, ook wel bekend als draadjeslift behandeling. 

Wat is een thread lift of draadjeslift behandeling?

Bij een draadjeslift behandeling brengt de arts meerdere zeer kleine draadjes in onder de huid. Deze draadjes hebben de dikte van een menselijke haar en zijn daarom extreem dun. De draadjes simuleren het natuurlijke collageen netwerk van de huid en zorgen hierbij dat de huid weer strak wordt getrokken.

De draadjes zijn in zijn geheel oplosbaar door de huid en worden daarom vanzelf opgenomen. Na ongeveer een jaar na de behandeling zijn de draadjes in zijn geheel door het lichaam opgenomen. In de tussentijd is de huid hersteld en een stuk elastischer geworden zoals deze voorheen was.

Is een draadjeslift behandeling voor mij geschikt?

Er moet uiteraard gekeken worden naar uw wensen en verwachtingen van de betreffende behandeling. Bij een thread lift behandeling worden de draadjes ingebracht in het onderhuidse bindweefsel. Hiermee is de behandeling met name geschikt voor mensen waarbij de huid iets verslapt is en deze op een meer natuurlijke wijze wil herstellen dan bij een facelift.

Wilt u dus liever geen faceloft ondergaan dan kan een thread lift behandeling voor u een zeer goed alternatoef zijn.

Waar moet rekening mee worden gehouden?

Er zijn een aantal zaken waarover u zich kort moet informeren voordat u deze behandeling laat uitvoeren. 

Hoe snel is resultaat zichtbaar?

Na de eerste behandeling is direct al een verbetering van de huid zichtbaar. De huid oogt strakker aan ziet er jonger uit. Het is belangrijk om te weten dat de collageenproductie van de huid wordt gestimuleerd door middel van deze behandeling, waardoor ook de periode na de behandeling de huid zal verbeteren.

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Dit verschilt uiteraard per individueel geval. Sommig mensen hebben eenmaal meer behandelingen nodig dan anderen gezien de actuele conditie van de huid. Over het algemeen moet rekening worden gehouden met minimaal twee en maximaal vijf behandelingen. Tussen de behandelingen zit minimaal een jaar pauze.

Wat kost een draadjelift behandeling?

Dit verschil per kliniek. Hier vindt u meer over de kosten van de behandeling, plus het gehele proces.

Welke bijwerkingen heeft de behandeling?

Een groot voordeel van de thread lift behandeling is dat er geen bijwerkingen zijn. U kunt direct na de behandeling weer aan het werk en sportieve activiteiten ondernemen zonder hinder te ondervinden van de ingreep.