Digiify
Image default
Health

De kracht van de deep tissue massage

De deep tissue massage; het is een naam die de kracht van de massage stiekem al een beetje verklapt. De massage is krachtig, intens en effectief. De bedoeling van de massage ligt echter in dezelfde lijn als bij andere massages: het lichaam weer in balans zien te krijgen. Door een diepgaande en langzame massage techniek toe te passen wordt de energiestroom in het lichaam helemaal weer geoptimaliseerd. Als resultaat van deze aanpak vloeien alle spanningen en stressgevoelens het lichaam uit. De massage gaat namelijk uit van de diepere lagen in de spieren. Om dit te kunnen bereiken is de massage rustig van aard, maar wordt er meer druk gezet.

Verklevingen los zien te maken

De diepere werking van de massage zorgt ervoor dat de verklevingen in de spieren op geleidelijke wijze worden losgemaakt. Deze verklevingen kunnen ook wel worden beoordeeld als de stuggere regionen in het lichaam en zijn plakkerig van aard. Deze beschrijving zegt dan ook alles, dit stugge en plakkerige gevoel moet worden opgelost.

Tot diep onder de huid voelbaar

De massage is pijnloos en wordt vaak als aangenaam beschouwd. Toch kan het voorkomen dat er lichte pijn wordt gevoeld. Dit hangt voor een groot gedeelte ook af van de fysieke gesteldheid en de blessure geschiedenis. Voor de mensen die willen genieten van een ontspanningsmassage is de deep tissue massage dan ook niet de juiste oplossing. Het gaat hier enkel en alleen om een medische werking. Als je deelneemt aan de massage is het daarom ook van belang om aan te geven als het te pijnlijk wordt. Deze massage wordt namelijk helemaal afgestemd op het lichaam van de patiënt. Wil jij je effectief laten masseren om je zo weer flexibel te voelen? Laat je dan gericht adviseren op deze massagetechniek.

Geschreven door Fysio Den Haag, deep tissue massage specialist in de regio Den Haag.