Digiify
Image default
Health

De nadelen van vloerverwarming

 

Je zou bijna denken dat het hebben van een vloerverwarming alleen maar voordelen met zich meebrengt, maar er zijn toch een paar nadelen die u wel in overweging moet nemen voordat u gebruik gaat maken van een vloerverwarming. In dit artikel leest u precies wat u moet weten over de nadelen van het gebruik van een vloerverwarming en zo komt u niet achteraf voor onverwachtse problemen te staan.

Opwarmingstijd

De opwarmingstijd van de vloerverwarming is in vergelijking met een radiator een stuk langer. Zo kan het makkelijk een uur duren voordat de vloerverwarming in zijn geheel warm is geworden. Omdat een vloerverwarming door de hele vloer loopt en de warmte zich moet verdelen over meters lange buizen kan duurt het veel langer om op te warmen. Wanneer je onregelmatig thuis bent (en dan vooral korte tijden) kan dit een probleem zijn. Je wilt natuurlijk niet een uur wachten op een warme vloer en dan vervolgens weg moeten.

Kostprijs

De kostprijs van het materiaal en de installatie kosten zijn meer dan je zou hebben bij een radiator. Hiertegenover staat wel dat u de kosten weer terug verdient, omdat een vloerverwarming een stuk energie zuiniger is dan een radiator.

Reparaties en andere werkzaamheden

Wanneer u iets wilt veranderen aan uw vloerverwarming, de vloerverwarming wilt uitbreiden of u de vloerverwarming moet repareren is het zo dat u de gehele vloer er uit moet halen. Dit is bij het het gebruik van een radiator niet het geval.