Digiify
Image default
Health

Een mantelzorgwoning kopen voor mijn ouders

Ik moest uiteindelijk toch die stap nemen om een mantelzorgwoning te kopen voor mijn ouders. We hadden de pech dat mijn ouders te ver weg woonden om de mantelzorg goed te kunnen uitvoeren. Naast werk en kinderen werd het een enorm stresspunt van mij en mijn broers. Daarom besloten we samen een mantelzorgwoning te kopen, die dichter in de buurt was. We hadden het geluk dat we allemaal redelijk welgesteld waren, en met zijn drieën een flinke spaarpot om de mantelzorgwoning te kunnen financieren. Een mantelzorgwoning kopen deden we graag voor onze ouders, zij hadden immers geen kosten bespaard in onze opvoeding. Een mantelzorgwoning kopen was dan toch het minste wat we voor ze terug konden doen? Ga naar de website https://mantelzorg-wernsen.nl voor meer informatie over een mantelzorgwoning kopen.

Reactie op een mantelzorgwoning kopen

Toen we ons idee van een mantelzorgwoning kopen deelden met onze ouders, waren ze in de eerste instantie niet blij. Dit was te begrijpen natuurlijk, inmiddels leefden onze vader en moeder al 30 jaar lang in hetzelfde huis. Voor mijn moeder was de beslissing van een mantelzorgwoning kopen extra moeilijk, ze leed aan een vorm van dementie die progressief erger werd, en was bang dat ze niet meer zou weten waar ze was, als ze eenmaal verhuisd waren naar de mantelzorgwoning. Onze ouders begrepen echter dat de situatie zoals ze was, niet langer door kon gaan. Onze jongste broer was het enige familielid dat dichtbij woonde, en droeg daardoor de zwaarste last van ons allemaal voor de mantelzorg. Zo ging het proces van een mantelzorgwoning kopen van start, het zou een zorgchalet worden die volledig op maat gemaakt was. We betrokken onze ouders zo veel mogelijk in beslissingen nemen over de mantelzorgwoning, dit vond onze moeder vooral prettig omdat ze zo meer controle had over haar toekomstige woning.

Resultaat

De mantelzorgwoning kopen is het beste wat we hadden kunnen doen voor onze ouders. Bij het proces van een mantelzorgwoning kopen kreeg mijn moeder veel controle, waardoor de zorgchalet veel kenmerken heeft gekregen van hun oude huis. Na een periode van wennen, kon onze moeder zich relatief snel thuis voelen in de mantelzorgwoning, en daar zijn we dankbaar voor. Als we terug in de tijd konden gaan, zouden we het zeker opnieuw doen.