Digiify
Image default
Health

Hoe energetische therapie werkt

Energietherapieën zijn gebaseerd op het concept dat we meer energie dan materie zijn (kwantumfysica) en handelen door het fenomeen van resonantie of vibratie.

Door te onthouden dat het atoom het kleinste deeltje in ons lichaam is, bestaande uit een kern (materie) en elektronische lagen, waar elektronen (energie) zich bevinden, en dat deze kern een veel kleinere plaats inneemt dan de elektronische laag, kunnen we echt zien dat we meer energie dan materie zijn.

We zijn dus trillingsgevoelige wezens en dus kunnen alle energetische trillingen met ons in wisselwerking staan, wat ons kan leiden tot evenwicht of energetische onbalans.

Daarom werken we, wanneer we de technieken van energetische therapieën gebruiken, zoals bloementherapie, Reiki, radiesthesie en vele andere, direct aan dit elektronische aspect (energetisch en vibrerend) dat zeer snelle veranderingen in de onevenwichtigheden teweegbrengt.

Wat is energetische therapie?

Energietherapie is een vorm van therapie die gebruikt wordt om emoties, gevoelens en overtuigingen los te laten en de functies die nodig zijn voor het leven te activeren. Het is gebaseerd op het concept van vitale energie.

Hoe beweegt de energie in ons lichaam en wat betekent dat?
Er zijn twee basisbewegingen van vitale energie die de energietherapie op natuurlijke wijze zal doen werken: de puls en de golf.

Door de puls beweegt de energie zich in expansies en contracties tussen de kern en de periferie. Wanneer een deel van het lichaam zich uitbreidt, wordt de huid warm, helder en vitaal; de energie gaat van de kern naar de spieren en van daar naar het veld.

Wanneer het samentrekt, wordt de huid koud, futloos en ontbreekt het aan vitaliteit en gaat de energie van deze plek terug naar het hart. We zien vaak mensen met een koud, saai en levenloos lichaam. De kleur van de huid wordt grijs. Intuïtief weten we dat er weinig vitaliteit is als de huid bleek, koud en dof wordt.

Naast pulserende energie tussen de kern en de periferie in uitzettende en inkrimpende bewegingen, beweegt het zich in golven langs het lichaam. De energiegolf begint in het sacrale gebied, in het bekken, gaat naar boven naar het hoofd en naar beneden naar de voorkant van het lichaam, terug naar het bekken en de onderste ledematen.

Ben je geinteresseerd in energetische therapie, bezoek dan eens een energetisch therapeut.