Digiify
Image default
Health

Op zoek naar psychotherapeut in Amersfoort?

Bent u op zoek naar een psychotherapeut in Amersfoort? Een psychotherapeut is niet iets waar je heel lang voor wilt reizen, dus er een in de buurt hebben is heel prettig. Bent u woonachtig in- of rondom Amersfoort dan is dit mooi in de buurt. Bekijk deze psychotherapeut in Amersfoort.

Integratieve psychotherapeut Amersfoort

De psychotherapeut in Amersfoort maakt gebruik van integratieve therapie. Maar wat is dat en wat levert het op? Door middel van deze vorm van therapie probeer je er samen met je therapeut achter te komen wat de oorzaken zijn van bepaalde gedachte, gevoelens of andere dingen waar u mee te maken heeft. Dit soort therapieën zijn voor iedereen anders, dus voor elke cliënt is een ander plan opgesteld. Deze integratieve psychotherapeut in Amersfoort maakt gebruik van kortdurende therapie, gemiddeld zijn dit zo’n 10 sessies. Dit is overigens in de meeste gevallen ook gewoon genoeg. In deze sessies kijken ze niet alleen naar wat u niet heeft of wat u wilt oplossing, maar ook naar wat u al wel heeft en hoe dit eventueel zou kunnen helpen bij het oplossen/verbeteren van uw situatie. 

De therapeut maakt natuurlijk gebruikt van de behandelmethode die het beste bij uw probleem past, dit zijn die methode: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), RDI (Resource Development and Installation), Psychodynamische methode als bijvoorbeeld imaginaties, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Voice Dialogue en Hypnotherapie. Voor meer specifieke informatie over deze vormen van behandelingen kunt u het beste even de website bezoeken of contact opnemen.

Yoga Amersfoort

In Amersfoort kunt u niet alleen gebruik maken van een psychotherapeut, maar kunt u zich ook aanmelden voor yoga. Yoga is ook een goede en bekende manier om je even te ontspannen. Tijdens Yoga maak je verbinding met de rest van je lichaam door bepaalde technieken toe te passen en uit te voeren

Er zijn verschillende vormen van yoga waar je je voor kunt opgeven, dit zijn voornamelijk groepslessen. Hatha is yoga in een rustig tempo, Hatha Flow is in een net iets hoger tempo, Vinyasa Flow is de meest intensieve vorm van yoga, deze is fysiek ook redelijk zwaar.