Digiify
Image default
Health

Waarom slapen goed voor je is

Veel jongeren hebben in Nederland last van een slaaptekort. Vaak vinden zij het lastig om een goede combinatie te vinden tussen een goede slaaprust, een sociaal leven en studie. Het is ook lastig om deze dingen goed met elkaar te combineren. Vaak zijn er dan ook nachten dat jongeren niet slapen met vervolgens een periode waarin alle slaap wordt ingehaald. Een goede nachtrust is echter heel belangrijk. Vaak wordt er niet stilgestaan bij het belang van slaap. Een slechte nachtrust kan ervoor zorgen dat je serieuze mentale en fysieke problemen kunt ervaren. Het is daarom echt aan te raden om toch minimaal 8 uur te slapen op een dag. Wanneer dit niet lukt, is het aan te raden om door de dag heen een middagdutje te houden. Dit zorgt ervoor dat je lichaam genoeg rust krijgt op een dag.

Een goede motivatie om goed en genoeg te slapen is dat de kansen op succes verhoogd worden. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die optimaal willen presteren genoeg moeten slapen. Slapen leidt namelijk tot niet alleen maar een gelukkiger leven maar ook meer succes. Mensen die genoeg slapen hebben overigens minder last van depressies. Daarnaast komt uit het onderzoek dat mensen met een slaaptekort over het algemeen niet zo goed tegen kritiek kunnen en prikkelbaarder zijn.

Een goede nachtrust begint bij een goede matras. Je kunt een goed matras kopen op just-dream.nl. Zij komen de matras tevens gewoon bij je thuis bezorgen. Daarnaast is het ook echt belangrijk om afstand te doen van het scherm van je telefoon. Er zijn een tal van mensen die voor het slapen gaan nog even een serie bekijken op hun telefoon. Dit is echter funest voor je nachtrust. Doordat je scherm veel licht geeft zal je niet zo snel melatonine aanmaken. Zorg voor genoeg slaap en bereik succes.

https://www.just-dream.nl/