Digiify
Image default
Health

Wees verstandig: stel jezelf deze drie vragen voordat je een maaltijdbox besteld

Je loopt vol trots de winkel uit met je zojuist aangekochte aanwinst. Thuis pak je het uit en ineens bekruipt je dat onzekere gevoel; Heb ik er wel goed aan gedaan om dit product te kopen? Cognitieve dissonantie noemen ze dat! En om je deze verrassing te besparen wanneer je een maaltijdbox gaat bestellen is het verstandig om jezelf 3 vragen te stellen voordat je een maaltijdbox besteld. Want zeg nu zelf. Niemand wil toch voor onaangename verrassingen komen te staan? Wees verstandig: stel jezelf deze drie vragen voordat je een maaltijdbox besteld

Voordat je een maaltijdbox besteld wil je natuurlijk (zo veel mogelijk) zeker weten of dit de maaltijdbox is die bij jou en je lifestyle past. Stel jezelf deze 3 vragen, beantwoord ze en alles wordt een stuk duidelijker. Klaar voor? Let’s go!

 Vraag #1: Wil ik gevarieerd en gezond eten?

Wanneer je helemaal content bent met de manier waarop je je eten bereid en welk voedsel je eet – dan ben je goed op weg. Dan is een maaltijdbox misschien niet iets voor jou. In het geval je heel graag gezonder en gevarieerder wilt eten, maar het niet voor elkaar krijgt dan is een maaltijdbox iets voor jou. Een maaltijdbox bevat elke week namelijk veel verschillende gerechten, steeds weer met andere ingredienten en je zult smaken leren kennen die je nog niet kent. Ook zul je automatisch aan je dagelijkse dosis groente, vezels en vitamine binnenkrijgen – kortom een maaltijdbox is een all-inclusive gezonde box. Tip: Mathijs Maaltijdbox is een zeer gevarieerde en gezonde maaltijdbox

Vraag #2: Wil ik minder keuzestress ervaren in mijn leven?

We kennen het allemaal: keuzestress over de steeds weer terugkerende vraag ‘Wat gaan we nu weer eten?’. Met een maaltijdbox kun je deze keuzestress voorgoed achter je laten, want de keuze voor al die lekker avondmaaltjes zijn al gemaakt. Maar wees gerust – bij sommige aanbieders zoals HelloFresh kun je elke week kiezen uit een aantal gerechten die je lekker vindt. Kies je bijvoorbeeld voor een standaard maaltijdbox dan heb je de keuzevrijheid om te kiezen voor vegetarische gerechten maar ook uit gerechten met vlees of vis. Je kunt begrijpen dat je binnen 10 minuten het avondeten voor de hele week hebt geregeld – het enige dat je nu nog hoeft te doen is de gerechten uit de maaltijdbox klaar te maken. En ook dat duurt niet lang, want een gemiddeld gerecht uit een maaltijdbox is binnen 30 tot 40 minuten klaar.

Vraag #3: Zijn mijn kinderen (moeilijke) groente-eters?

Een hele belangrijke vraag want een maaltijdbox zit vol groente en vaak ook niet de meest voor de hand liggende groentes. Denk aan knolselderij, pastinaak of gember, groentes met soms een zeer aanwezige smaak waar zelfs volwassenen even aan moet wennen. Eten je kinderen altijd alles mee? Dan is een maaltijdbox een leuke manier om je kinderen kennis te laten maken met allerlei soorten groentes. Zijn je kinderen over het algemeen niet zo fan van groente? Dan kun je de overweging maken om een maaltijdbox te bestellen voor jou en eventueel je partner. Tip: laat je kinderen wel af en toe mee proeven zodat ze kunnen wennen aan de verschillende smaken!

 

http://www.freshboxplaza.nl/