Digiify
Image default
Health

Zorgverzekeringen vergelijken: hoe vind ik de beste?

Aan het einde van het jaar breekt de tijd van zorgverzekeringen vergelijken weer aan. Dat gebeurt speciaal in deze tijd van het jaar omdat je voor 1 januari een eventuele overstap naar een andere verzekering moet hebben geregeld. Elk jaar opnieuw bekijken vele Nederlanders of de huidige zorgverzekering nog wel de beste voor ze is.

Is jouw zorgverzekering nog passend?

Naast de maandelijks te betalen premie is een belangrijke reden om te beslissen of je bij je oude zorgverzekering blijft of overstapt naar een nieuwe de vraag of de zorgverzekering nog wel de beste voor je is. Misschien zijn in de loop van het jaar jouw criteria wel veranderd of zijn er gezondheidsproblemen opgetreden waar je een betere dekking voor wilt hebben. 

Op zoek naar de beste zorgverzekering

Door verschillende zorgverzekeringen te vergelijken kan jij bepalen welke het beste bij je past. Hoewel bij elke zorgverzekering dezelfde zaken onder het basispakket vallen, zie je toch enkele verschillen optreden. Niet alle zorgverzekeringen vergoeden bijvoorbeeld hetzelfde aantal behandelingen of vergoeden maar tot een bepaald maximaal bedrag. Spelen deze zaken in jouw geval een belangrijke rol, dan is het verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken. Op internet kan je terecht bij verschillende vergelijkingswebsites die op basis van jouw criteria op een rijtje zetten welke verzekeringsmaatschappij het beste bij jou past.

Zorgverzekering kiezen, waar moet je op letten

Wil je een nieuwe zorgverzekering kiezen, dan doe je er goed aan om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Hoewel de meeste verzekeringen in basis aan elkaar gelijk zijn, bestaan er onderling toch wel behoorlijke verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de maandpremie, het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt of het feit dat je vrije keuze uit zorgverleners hebt. Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan wat jij belangrijk vindt aan een zorgverzekering. Als je dat weet, kan je het internet op gaan, een vergelijkingswebsite openen en ga je zorgverzekeringen vergelijken.

Erg veel zorgverzekeringen te vergelijken

Er zijn enorm veel verschillende zorgverzekeringen beschikbaar in ons land. Dat maakt het erg ingewikkeld om de zorgverzekeringen te vergelijken en daar de beste voor jou uit te kiezen. Er zijn namelijk zoveel zaken waar je rekening mee moet houden. Om je een handje op weg te helpen worden hier een paar belangrijke punten waar je op moet letten benoemd.

Belangrijke aspecten

Ga je zorgverzekeringen vergelijken, zal een van de eerste dingen die je gevraagd wordt zijn welke soort zorgverzekering je zoekt. Wil je een restitutie- of een naturaverzekering. Het verschil zit in het feit of je de zorgkosten zelf betaald en later terug krijgt van de zorgverzekeraar of dat de kosten direct door de zorgverzekeraar worden betaald. Bij een restitutiepolis heb je altijd vrije zorgkeuze, bij een naturapolis worden de kosten volledig vergoed wanneer het gaat om een gecontracteerde zorgverlener. Een ander belangrijk punt is of je een aanvullende verzekering, voor bijvoorbeeld de tandarts of een bril, nodig hebt of niet. Let er daarbij goed op of de te verwachten kosten niet lager zullen zijn dan extra premie die je voor de aanvullende verzekering moet betalen. Tenslotte is het eigen risico van belang. Iedereen heeft hetzelfde verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Je kan zelf kiezen dit bedrag te verhogen wat met zich mee brengt dat de maandpremie wat omlaag gaat.

https://www.vergelijkjezorgverzekering.nl/